Samla lån och krediter i ditt bolån

Många där ute vet inte om att man kan låna upp på sitt bolån med ett utökningslån. Har man andra lån och krediter kan det vara fördelaktigt att samla dessa i ett bolån.

Varför Samla Privatlån?

I de allra flesta fallen är räntan på ett bolån betydligt lägre än för t.ex. ett privatlån eller billån. Det är då fördelaktigt att samla de lånen och flytta in i ett bolån på bostaden. Du kan hamna över en amorteringsnivå som gör att månadskostnaderna blir ungefär den samma. Men tänk då på att amortering är ett sparande till dig. Det viktigaste är att jämföra räntekostnaderna du betalar till bankerna.

Processen för Att Samla Lån

Först behöver du få en indikation kring vilken belåningsgrad du har då man i Sverige kan belåna sin bostad till max 85%. Du beräknar belåningsgraden genom att dela ditt befintliga bolån med nuvarande värdering. Ser du att du hamnar under 85% finns det eventuellt en möjlighet för dig att belåna upp din bostad.

Om du vill ha hjälp med att se om du har ett låneutrymme kan du använda vår kalkylator här: https://hurmycketkanjaglåna.nu/lana-pa-bostaden/

Vi rekommenderar också att du går igenom dina fakturor för dina privatlån, billån etc (ej bolån) för att jämföra om du sparar pengar på att baka in dem i ditt bolån.

Det är upp till varje långivare att göra sin kreditprövning för att eventuellt bevilja dig ett utökningslån så vi rekommenderar först och främst att tala med din nuvarande bank för att se över vad du har för möjligheter, men också be om tips.

Tänk på att banker och långivare ofta tar en kreditupplysning i ansökan du gör hos dem så tänk över noga vilka banker eller långivare du vänder dig till för att inte ta en kreditupplysning i onödan.

Vi rekommenderar att använda jämförelsetjänster om du känner dig osäker. Några av dem finner du i slutet av vår bolånekalkylator här: https://hurmycketkanjaglåna.nu/lana-pa-bostaden/.

Avslutning:

För många där ute finns det väldigt mycket pengar att spara varje månad genom att samla lånen i bostaden. Vi rekommenderar därför att just du ser över möjligheten vad det kan göra för din ekonomi.

Anton Andersson

Författare

Anton Andersson har arbetat de senaste 10 åren inom bankvärlden och främst med bolån, ett ämne han anses vara expert inom. Med en ambition att göra svenskarna mer medvetna om bostadsmarknaden kommer det skrivas en hel del om marknadsläget, räntepolitik, hur du köper en bostad och alla andra funderingar som dyker upp när du funderar på hur du ska gå tillväga.

Relaterade artiklar

Bolånekalkylator

Bolånekalkylator

Bolånekalkylator på hurmycketkanjaglåna.nu Att ta ett bolån är en av de största ekonomiska besluten i livet, och det är viktigt att ha all...